Future signal box in Luxembourg city

The future signal box in Luxembourg City will facilitate the completion of future modernising, restructuring and large-scale projects in Luxembourg station.

The construction of a new signal box in Luxembourg City has proven necessary to facilitate the completion of future middle and large-scale modernising and restructuring projects in Luxembourg station.

The building will consist of a ground floor and first floor. The ground floor will house the technical rooms, the first floor will house the control room and auxiliary rooms.

The bearing structure will be constructed in reinforced concrete cast on site, with integrated double walls and floors.

The box will be constantly occupied; hence why vital systems to ensure its functioning will not be needed.